Börja Friidrotta

Välkommen till IKHP. Vi är en ideell förening som består av ca 200 aktiva och 30 ledare. Vill du bli en av oss? Här är svaren på de vanligaste frågorna:

När kan man börja träna?
På hösten i samband med att vi börjar inomhus släpper vi in de som nästkommande år fyller 7 år, alltså de som i år är 6 år. Som 6-åring kan man även testa på friidrott i vår Sommarfriidrottsskola.

Har ni väntelista eller kan man börja direkt?
Vi har ingen väntelista men träningsgrupperna är i allmänhet stora. Som regel har vi insläpp i grupperna vid början av varje termin (januari och augusti samt i början av inomhussäsongen i oktober) då man får möjlighet att komma och prova på vid 3 tillfällen. Vi villdock att man fyller i följande intresseformulär innan man kommer. 

Det som begränsar oss att ta in ännu fler aktiva är tillgången till tränare och träningsutrymme. Vi jobbar dock på detta och utökar verksamheten i takt med att förutsättningarna förändras. Är du intresserad av att bli tränare? Kontakta Anders Grönvall, a.gronvall@telia.com.

Var och när tränar våra grupper?
Se flikarna Träning -> Tider - översikt för att få en generell överblick över träningslokaler och tider för respektive grupp. Ni kan också gå till Träning - Träningsgrupper för att se mer specifik information om varje grupp.
 
Vad kostar det att vara med?
Alla som är med i verksamheten ska betala en medelmsavgift samt en tränings/tävlingsavgift.
Läs mer om våra avgifter här! Som ny i en grupp har man möjlighet att vara med och prova på utan kostnad de tre första gångerna.


Behöver jag hjälpa till i föreningen?
Vi är i stort behov av funktionärer till våra arrangemang och alla som deltar i vår verksamhet ska göra ett antal funktionärsuppgifter per år och familj (2-4 gånger beroende på grupp). Man behöver inga som helst förkunskaper för att vara funktionär och du kommer få fullständig guidning och instruktioner av en huvudfunktionär som finns till hands och som ansvarar för din funktionärsstation.
I mars/april går vi ut med information vilka funktionärstillfällen som kommer att finnas under året. Då har man chansen att själv välja tillfällen. De som inte själva väljer bestämmer sektionen när man ska göra sina uppgifter.

Vad krävs för att bli tränare?
Vi jobbar med tränarteam, vilket skapar möjlighet för tränare med olika bakgrund och kompetens att vara med och hjälpa till. Vi står även för tränarutbildning för våra tränare. Är du intresserad av att vara med och hjälpa till? Vill du veta mer? 
Hör då av dig till Anders Grönvall, a.gronvall@telia.com .