Bonnarundan

Bonnarundan är en för IKHP klassisk löptestrunda som enligt sägnen sprungits sedan urminnes tider. I de gamla arkiven finner man resultat tillbaka till 1997 och då verkade rundan användas i bland flera gånger i månaden, eller till och med flera gånger i veckan(!). Den stora dominanten i tidigt skede var Andreas Rangert med 12 dokumenterade segrar fram till 2001 även om Mattias Karlsson inte var mycket sämre med sina 10 segrar fram till 2009. Andreas och Mattias bästa tider står sig än idag väldigt bra. Ett antal damer har också sprungit Bonnarundan men genom åren har damernas runda inte varit lika tydligt definierad så det finns spridda resultat från både hela Bonnarundan och avkortade varianter. Lena Eliasson satte under 2007 en bra rikttid på hela rundan och var länge ensam om att ha en tid där men från och med 2020 kommer utmanare. På den avkortade varianten av Bonnarundan dominerar dock Karin Spjuth med totalt 14 segrar.

Efter 2009 var åtminstone registreringen av resultat ytterst sporadiska fram till 2020 då rundan näst intill återuppväcktes som löptest. De gamla arkiven har sammanställts till ett kalkylblad där man kan se statistik från samtliga dokumenterad lopp sedan 1997 (länk nedan).

Med start 2020 körs Bonnarundan som sanktionerat löptest ca fyra gånger per år. Numer springer alla damer och herrar samma runda för enkelhetens skull och banan mäter 7960m med mestadels asfalt och 1-2km under andra halvan som är grusunderlag.

Resultattabell

Karta över Bonnarundan