Erika, Lisa och Hilda - Bäst i Sverige

  • 22 sep 2022
  • Huvudnyhet, Orientering

image: Erika, Lisa och Hilda - Bäst i Sverige

I helgen avgjordes SM i medeldistans och stafett i Orsa Grönklitt.

Vi hade en hel del sjukdom i truppen men kunde ändå ställa 22 löpare på startlinjen på fredagens kval till medeldistansen. Av dessa tog sig 10 vidare till A-finalen på lördagen.

I finalen kammade IKHP hem fyra placeringar blanda de 10 bästa: Sandra Ling blev 5a i D18, Isak Eskilsson 5a på SM i H18 (men 6a i resultatlistan), Hilda Holmqvist Johansson blev 6a i D20 och Lisa Åkesson 9a i D20. Medeldistansen gick i ett småkuperat och delvis ganska klurigt område. 

På söndagen avgjordes sedan stafetterna. Vi ställde på startlinjen 3 lag i D20, 1 lag i D21, 1 lag i H20 och 4 lag i H21. Till skillnad från lördagens område var söndagens terräng betydligt mer kuperad men även nu ganska svår och det bommades en del.

Damjuniorklassen var en stor uppvisning av IKHP. Efter sträcka 1 ledde IKHP3 med Sandra Ling med IKHP1 med Erika Åkesson på andra plats och IKHP2 med Tova Rangert 8a. Efter sträcka 2 ledde IKHP 1 med Lisa Åkesson med IKHP2 med Tilda Palm på tredje plats. Och imål tog IKHP1 en klar seger med Hilda Holmqvist Johansson på sista sträckan. IKHP2 med Emma Ling kom till slut 4a efter att ha legat 2a stora delar av loppet.

I de andra klasserna kämpade våra lag tappert men utan att nå 10 bästa.

Resultat SM medel

Resultat SM stafett

Allt som allt var det en mycket trevlig och rolig helg med boende i Moraparken och god samvaro som alltid med detta glada gäng.