Lång-SM i Bjursås

  • 11 sep 2022
  • Orientering

Femton elitlöpare, 2 seniorer och 13 juniorer, ställde sig på startlinjen för långdistans i Bjursås, Dalarna. Löparna bjöds på tuff och utmanande banor i det som brukar kallas Dalarnas Schweiz.

Under lördagens kval fixade 12 av våra löpare kvalgränsen och fick springa A-finaler på söndagen. Det var långa och tekniskt svåra banor, med grönraster och blåbärsris, och med segrartid i herr- och damsenior klasserna på runt 100 minuter. Arvid Nord fick representara herrseniorsidan under helgen och sprang in på en 35:e plats i A-finalen. Tova Olsson fick revansch i D21 och vann B-finalen med drygt två minuter.

Även i juniorklasserna var det långa segrartider, och i D20 vann Hanna Lundberg från OK Renen med hela 13 minuter och en segrartid på knappt 80 minuter. Ytterligare två minuter efter Hanna var Lisa Åkesson som i och med det tog en delad tredjeplats. Hilda Holmqvist Johansson slutade som 7:a och Erika Åkesson 9:a.

I H18 sprang löparna snabbare, på dryga timmen och där var det tigth mellan Isak Eskilsson som slutade som 5:a, cirka 4 minuter efter segrande Edvin Nilsson från Långhundra och 13 sekunder före Olle Karlsson som blev 6:a.

I övrigt fler fina prestationer och gott häng i Bjursås