Fyra IKHP-juniorer på JEC

• 3 okt 2022
  • Orientering

1-3 oktober har Junior European Cup (JEC) avgjorts i tyska Blankenberg och juniorerna återvänder till Sverige med sammanlagt tre fina medaljer.

Sverige skickade en trupp på 24 juniorer till tävlingarna. För IKHP som har en stor, hög bredd på juniorsidan innebar det att både Erika Åkesson, Emma Ling och Isak Eskilsson fick åka söder ut för att respresentera Sverige. Dessutom har Jakub Chaloupsky respresenterat Tjeckien. Tyvärr gjorde sen en skada att Isak inte kom till start.

Under den inledande sprinten var det tufft internationellt motstånd, men Jakub placerade sig på en mycket fin 4:e plats i H20, endast 9 sekunder ifrån guldet. Erika blev 12:a och Emma 21:a i D20.

På söndagens långdistans visade våra löpare att skogen är bästa arenan och Erika tog en finfin silvermedalj i D20, endast 23 sekunder ifrån guldet på dryga 8 kilometers löpning. I samma klass placerade sig Emma, som andra svenska på en 8:e plats. Jakub blev 15:e i H20.

Sist ut var det stafett, och där sprang Erika in Sverige lag 1 på en tredje plats i damstafetten efter en tuff sekund-fight in i det sista. Laget hade gett henne ett bra utgångsläge efter inledande sträcka av Amanda Granqvist från OK Ravinen och vår Emma på sträcka två. Grattis till en fin lag-insats! Jakub gjorde en fin första sträcka i herr-stafetten och växlade in Tjeckien lag ett på en andra plats, men sen stämplade laget fel och blev inte godkända i slutresultatet.

Våra juniorer reser nu hem med internationella erfarenheter som säkert gett mersmak.