Avslutning Swedish League

  • 1 nov 2022
  • Orientering

Den 22-23 oktober var det avslutning på Swedish League utanför Strängnäs i Sörmland. Uppladdning med finfin frukost på Gripsholms Gästgiveri grundade för två härliga tävlingar för våra juniorer och seniorer.

IKHP medverkade med tävlande både i senior- och juniorligan och sörmlandsskogen bjöd på allt en riktig elit-tävling i orientering kan önska- fin detaljerad kurvbild, varvad med tätare skogspartier och sluttningsorientering, vilket ställde höga krav på de tävlandes fysiska och psykiska kapacitet.

På lördagen var det näst sista deltävlingen, medeldistans, och där visade Annika Simonsen på fortsatt god form, med en 6:e plats, drygt 3 minuter efter förstaplatsen. Våra juniorer, som varit med och fightas högt upp i resultatlistan över säsongen, fortsatte i samma bana med Olle Karlsson som fyra i H18 samt Tilda Palm 5:a och Hilda Holmqvist Johansson 7:a i D20.

Under söndagen avgjordes hela ligan med jaktstart. Det innebar att löparna startade utifrån sammanlagt resultat på de sex bästa tävlingarna av totalt tio. Tyvärr kom inte våra H18 löparna, som annars befann sig i topp-skiktet till start, men i D18 behöll Sandra Ling sin 8:e plats, tätt följd av Tova Rangert. I D20 försvarande Hilda Holmqvist Johansson sin 3:e plats och sen kom Emma Ling 8:a och Tilda Palm 10:a. Annika hade en lite tuffare dag i skogen i D21 och tappade några placeringar men slutade på en 14:e plats.

Och i och med denna tävlingshelg avslutas Sverige-säsongen för våra elitlöpare. Dags att ladda om batterierna och sikta fram emot 2023!