SM Sprint och SM Sprintstafett

  • 29 maj 2023
  • Orientering

image: SM Sprint och SM Sprintstafett

I helgen avgjordes SM i Sprint och Sprintstafett i Lund.

IKHP var som vanligt en av de största klubbarna med ett drygt 20-talet löpare på plats samt hela fyra lag anmälda till stafetten.

Individuellt lyckades vi inte riktigt fullt ut och bäst för dagen blev Erika Åkesson med en 8:e plats i D20.

IKHP:s resultat

Dagen efter var det dags för sprintstafetten och som sagt så hade vi hela fyra lag på startlinjen och efter kvalet lyckades vårt första- och andralag ta sig till final efter stabila insatser genom att bli 4:a och 2:a i sina respektive kvalheat.

IKHP:s resultat kval

Finalen blev sedan en riktigt rolig tillställning där båda våra lag var med i täten under hela stafetten.

Arvid Nord och Emil Björnlinger visade direkt att vi skulle vara med och fajtas om de främre placeringarna och kom in som 4:a och 14:e till växling.

Hilda H Johansson och Erika Åkesson tog över stafettpinnen på andrasträckan och här visade Hilda riktig bra form och var uppe i ledningen under större delen av sträckan, för att till slut komma in som 2:a. Även Erika sprang starkt och plockade fler löpare och växlade som 7:a.

Ut på tredjesträckan sprang Simon Harden och Joar Hertin. Båda höll emot bra mot det tuffa motståndet och kunde skicka ut Annika Simonsen och Tova Olsson på sistasträckan som 6:a och 10:a.

Annika sprang fort och stabilt och var uppe på femteplats in mot de sista kontrollerna men missade dessvärre ett vägval till näst sista kontrollen så att ett lag kunde smita förbi men Annika fixade efter en stenhård spurt mot Södertälje-Nykvarn att ta in IKHP på en 6:e plats. Lika fort sprang Tova och kunde ta andralaget i mål på en 10:e plats och fixade därmed ett välförtjänt SM-löv.

IKHP:s resultat final