XCC SM Borås

  • 22 jul 2023
  • Cykel

image: XCC SM Borås

Medaljregn på SM
XCC SM Borås

Dagens Short-Race inleddes med de yngre åkarna, då de officiellt inte kör SM.

Lucas Kiland trampade på friskt i P9-10 och i P11-12 representerades klubben av Teo Wallberg, Sixten Stolpe och Max Wallberg. 

Därefter drog Lilly Temar iväg i F13-14 och ledde loppet från start till mål. Hennes första SM-guld i en förhoppningsvis lång rad av flera! 

 

I P13-14 kämpade Oscar Lövgren till sig en fin femteplats och strax bakom kom Eddie Stolpe, Julius Jonsson och Vincent Kiland. 

 

John Temar var med i tätstriden i P15-16 hela vägen och tog till sist hem ett fint SM-silver! Även Axel Magnusson, Adrian Kiland och Jacob Klintgärde fightades hårt i det jättestora startfältet. 

 

Så var det dags för Juniorerna att ge sig på den steniga banan. Nils Johansson hänge på tätklungan länge men fick till slut släppa och gick i mål som femma. 

Ett roligt återseende på startlinjen var Joel Martinsson som körde årets första race. Han och Albin Sandin startade längst bak. Men med stark och taktisk körning slutade de tia resp. tretton. 

Filip Magnusson fick en tidig punktering och tvingades springa nästan ett helt varv, och var därför chanslös i loppet.

 

Sist ut för dagen var eliten där Hugo Sandin gjorde ett stabilt lopp och slutade tolva i det fyrtio man starka starfältet.

 

Efter en kort paus var det dags för stafetterna! Vi ställde upp med två junior-lag; Axel, John och Lilly samt Jacob, Oscar och Eddie. Otroligt spännande race där täten växlade men till slut stod Axel, John och Lilly som segrare! Ännu ett SM-guld…! Jacob, Oscar och Eddies stadiga insats ledde till en fin femteplats.