Björnkraftsracet 2023 – race report  

  • 7 nov 2023
  • Cykel

image: Björnkraftsracet 2023 – race report  

Björnkraftsracet avgjordes under lördagen den 4 november på förmiddagen. Det blev minst sagt en lerig, jämn och rolig endurotävling med grym publikaktivitet!  

Tävlingen var uppdelad i 2 klasser, Lång och Kort. Den långa klassen körde 4 sträckor gånger 2. Den korta 3 gånger 2.  

I den korta klassen hittade vi många kända ansikten från både IKHP och Hallby. Oscar Lövgren tog hem vinsten före Eddie Stolpe och Julius Jonsson. Alla ungdomar i denna klass har en grym teknik trots att de yngsta bara är 11 år, härligt för framtidens cykling!!  

I den långa klassen blev det en jämn fight i toppen. Ett misstag kunde få stora konsekvenser på grund av den jämna ställningen. Som tur var hade vi ingen hård krasch, men både Sixten Lindberg (Hallby) och David Eriksson (IKHP) fick laga en punktering. I toppen (med marginal) hittade vi världscups åkaren Philip Fagerberg. Philip har väldigt bra kontroll på cykeln och använder cykelns gung och dämpare för att ta sig över stenar och hinder. Efter Philip Fagerberg placerade sig John Temar och Stefan Stolpe.  

Alla cyklister fick känna på halkan och lera ute på banorna. Nästan varenda person hade någon gång problem med halkan eller vattnet. Men allt detta hör till sporten!!  

När alla åkare hade tagit sig i mål bjöds det på korv och dricka. Spänningen var som högst precis innan prisutdelningen. IKHP och Ride and Develop hade sponsrat tävlingen med priser i form av vattenflaskor, godis, kläder mm.  

 

Kort sagt var tävlingen fantastisk, vi hoppas att fler cyklister kommer få upp ögonen för endurocykling inom kort!  

 

Mvh,  

John Temar, Adrian Kiland.