SM Cyclocross i ett kyligt skåne

  • 27 nov 2023
  • Cykel

SM avgjordes på Ring Knutstorp i ett lite vintrigt skåne

Jakob, Oscar, Lilly, John, Nils var alla sugna på att spänna vaderna i det lätt kyliga skäne under helgen.

På lördagen var Lilly först ut av vårat gäng, Lilly fick en bra start och drygade ut avståndet till dryga minuten efter de tre varven på banan och gick i mål först.

Sedan var det dags för Jakob, Oscar, John att starta i P 15/16. 
Precis innan start så fryser vajern till Oscars dropper, och det blev lite stressmekning.
Pojkarna körde på bra, Oscar kör första året i denna klass körde riktigt  bra de första varven, sedan började sadeln sjunka vilket gjorde att det var svårt att hålla samma fart. 
I CX får man byta cykel under racet, Jakob startade på sin CX cykel men kände att de som körde på MTB hojarna körde fortare och när bytet gjordes så körde han även fortare och fortare, hans sista varv blev också hans snabbaste. John Körde på bra som vanligt och krigade om pallplatserna redan från start, han trampade till sig en ny SM medalj genom att ta sig in på en andra plats.
På söndagen var det dags för start för Nils i Juniorklassen, Nils tog kommandot redan in i första kurvan och kapade några sekunder redan i första backen, fortsatte sedan mata på och hade väl som mest ett 30 talet sekunder som ledning, när kedjan olyckligt hoppade och fastnade i kedjestyraren vilket gjorde att det blev ett långt stopp och en bra löprunda till depån. Kom väl ut som 7-8 från depån, sedan började jakten på de där framme, plockade placering för placering, men kom aldrig närmare än 18-19 sekunder segrande Vilmer Ekman.

Summeringen på CX SM  med blöt underlag och minusgrader är att det sliter hårt på materialet och att det är svårt att hålla allt i trim. Men fick äran att glädjas med tre nya SM medaljer till klubben och att Lilly fixade nytt tårtkalas med en ny guldmedalj.
Alla resultat och tider hittar ni här