Bonnarundan 20/2

  • 1 mar 2024
  • Orientering

Under  ganska fina, men något svala förhållanden kämpade sig ett starkt gäng runt Bonnarundan vid senaste testloppet 20/2. Flera riktigt fina insatser och familjen Carlsson/Gustafsson, som länge lurat i vassen, klev in med besked i familjekampen!

1 grad var kanske lite svalt för riktigt bra tider men underlaget var ok, även om det i vanlig ordning var lerigt och blött i EBK-backen. Snabbaste herrtid noterades genom Filip Grahn (26.53). Grahn har förövrigt nu vunnit så många Bonnarundanlopp (6 segrar) att han ligger på en fjärde plats i den statistiken, endast slagen av Henrik J (7 segrar), Mattias K (10 segrar) och Andreas R (12 segrar). Snabbaste damtid var Anette Carlsson (35.03). Det var hennes fjärde seger vilket placerar henne på en andra plats i sammanhanget, endast slagen av Tova O (5 segrar).

Det ska även nämnas att Melker Carlsson fortsatte en, sedan tidigare, tydlig trend med nytt PB och sprang in på 29.03 (-0.36).

På tal om Carlsson så slog nu familjen Carlsson/Gustafsson till med ett bra resultat i familjekampen, en tävling i tävlingen där man ju ska ha så många fullföljande familjemedlemmar som möjligt. Med sina fyra deltagare (Melker, Harald, Anette och Daniel) nådde man en snittid på 35.34 vilket gör att man placerar sig på andra plats genom tiderna.

resultattabellen