Borlänge Tour

  • 12 jun 2024
  • Cykel

image: Borlänge Tour

Precis som vår egen tour kör Borlänge också en 3 dagars tävling. Fredagens XCT avgörs i
Paradisbacken, en liten skidbacke som är tillräckligt brant för att få upp pulsen, XCT kan vara en svårbemästrad typ av tävling, man startar med 30 sek mellanrum, att hålla farten uppe eller att hushålla med krafterna är en klurig del, flera bra resultat här av våra cyklister.


En törstig kille, men släng hit flaskan NU !!!!PÅ lördagen avgörs XCO i Mellsta området, en 7 km lång bana med inte så mkt hopp, drop och stenkistor, dock en krävande bana ändå. Lilly lyckades knipa en guldmedalj i F13-14, Hugo Sandin visar gryende form inför sin resa söderut i Europa för att representera Sverige i ett antal tävlingar. Vår just nu största kull huserar i P15-16, flera cyklister som även där visar gryende form. John får slänga in handsken då han inte kände sig riktigt ok. Våra yngre visar också att det finns hopp om framtiden, Ted höll fanan högt i masterklassen H30, kul att vi även är med där. 

På söndagen var det XCC som stod på schemat, en kort bana på 1 km, med inga större tekniska hinder, dock gick det väldigt fort så det gällde o vara med. Lilly tog en tredje plats och säkrade därmed totalseger i Touren. I 15-16 visar Oscar att han behärskar XCC, precis som i Falun tar han med sig en 6:e plats i hård konkurrens, precis som Albin i juniorklassen. XCC är en riktigt fartfylld och publikfriande gren.
Vädret visade sig från en höstig sida, ömsom varmt o ömsom kallt med blåst o lite skurar. Flest mil denna helg samlade Filip K som tar varje tillfälle att träna inför kommande helgs Vätterrunda. Nu sprider vi ut oss, en del far till Danmark, en del till Trollhättan, någon far söderöver och en del kommer vila. Lycka till med kommande tävlingar.

Helgen blev ju inte sämre av att Nils tog en seger i Juniorvärldscupen i Frankrike, riktigt kul.
Tack för en härlig helg

Alla resultat på www.sportstiming.se