Tävlingspremiär för Hugo i Frankrike

  • 18 mar 2024
  • Cykel

image: Tävlingspremiär för Hugo i Frankrike

Helgens tävlingar i Marseille i Frankrike var Hugos första tävling för säsongen
 


Både Hugo och Nils var laddade när de provkört banan några varv på torsdagen/fredagen att banan var en brötig bana med mycket singeltrack med stora stenar längs banan och några riktigt svåra tekniska partier en banan som passar herrarna perfekt.
Fredagseftermiddagen blev det lite solskenstvätt och stansning av nya friska gummi


Som alltid under U23 race är tempot brutalt i början, här inget undantag med start sträcka på asfalt så hängde Hugo med riktigt bra under sitt race och hängde med bra under de två första varven, sedan började racetempot ta ut sin rätt, men några race till i benen så kommer poängen trilla in till den gossen i år.

Nils kände tyvärr redan på lördagen att det var dags för kroppen att stänga av och tala om att det är någon bacill som slagit till. Kände sig ändå tillräckligt pigg för att ställa sig på startlinjen under söndagen, cyklade knappa varvet innan han fick kliva av, men fick ändå med sig bra minnen genom att vara topprankad på tävling vilket innebär att han fick stå i första startled och fick en presentation på franska över sin bedrifter tidigare under säsongen.


Jajaja inte bästa tävlingens helgen för dessa herrar resultatmässigt, men vi hade ju tur med vädret och världens snällaste och sötaste poolvakt.

/Göran